Har du ett stort intresse för försäkringsrätt och tvistlösning? Har du några års erfarenhet av dessa rättsområden och vill både fördjupa och bredda dina kunskaper samtidigt som du utvecklas i advokatrollen? Vill du samtidigt arbeta på ett företag där du involveras i verksamheten och kan påverka både klientrelationer och din arbetssituation? Då är denna roll något för dig! 

Arbetsbeskrivning
På Kompass Advokat arbetar du i ett team med toppexpertis inom försäkringsrätt, vilket ger dig möjlighet till stark professionell utveckling. Du kommer att biträda försäkringsföretag, försäkringsförmedlare, insurtechföretag och andra företag med anknytning till försäkringsbranschen. Kompass biträder företag med alla typer av frågor inom försäkring, och just nu letar vi särskilt efter dig som vill arbeta med försäkringsrelaterade tvister och andra tvister. Du kommer att biträda klienter i samband med kommersiella tvister, krav och förlikningsförhandlingar, inom och utom domstol och vid skiljeförfaranden. Förutom sedvanliga processer i domstol och skiljeförfaranden kan det handla om att hjälpa företag med processlägesöversikter och en bedömning av processläget. Du kommer även att arbeta med regresser och att driva skadeståndskrav. Förutom de tvisterelaterade ärendena, kommer du att få tillfälle att arbeta med försäkringsdistribution och samarbeten, försäkringsavtal och villkor och allt inom företagsstyrning och regelefterlevnad. Vi jobbar nära våra klienter och har ofta fasta uppdrag som inhyrda bolagsjurister, vilket ger en unik möjlighet till praktisk hands-on erfarenhet.

Hos Kompass Advokat kommer du att arbeta direkt med partners och seniora medarbetare som både utmanar och stöttar dig i ditt arbete. På så sätt får du kontinuerligt fördjupa din kompetens och utvecklas i din yrkesroll. Du kommer även att ha stöd av, och handleda, yngre medarbetare.

Vem är du?
Precis som oss andra på Kompass har du goda studieresultat från juristprogrammet. Du har också arbetat 3 – 5 år efter examen på advokatbyrå eller som bolagsjurist med inriktning på tvistlösning, gärna med försäkringsrelaterade tvister. Har du arbetat med av annan försäkringsrätt är det meriterande. Tingsmeritering är inget krav, men starkt meriterande. 

På Kompass Advokat arbetar vi också mycket med dataskyddsfrågor. Det är inget krav att du har erfarenhet inom området men vi ser gärna att du har ett intresse för dataskyddsfrågor och viss förståelse för GDPR. 

Vi har många internationella klienter och därför är det viktigt att du kommunicerar obehindrat på engelska i tal och skrift.

Det är förstås inte bara dina formella meriter vi värdesätter, dina personliga egenskaper är minst lika viktiga. För att trivas hos oss tror vi att du är prestigelös och engagerad, driven och med stor förmåga att skapa nya kontakter och långsiktiga relationer. 

Du erbjuds
Kompass Advokat grundades 2006 och har i nuläget tolv medarbetare, vi är dock under en pågående tillväxtresa. Vi är en arbetsplats med engagerade och kunniga medarbetare och det är viktigt för oss att alla ska trivas hos oss. Hos oss förenas den stora byråns kompetens och förmåga med den mindre byråns trivsamhet och delaktighet. 

Vi erbjuder en arbetsplats med namnkunniga klienter, hög kompetens inom våra fokusområden och korta beslutsvägar. Vår kultur präglas av delaktighet, stort inflytande för alla medarbetare och stolthet över vad vi åstadkommer som jurister och företag. Vår försäkringsgrupp har nyligen rankats i Legal500 tillsammans med de största svenska advokatbyråerna.  

När vi säger att man ska trivas hos oss så menar vi verkligen det. Vi tycker att det är självklart att erbjuda bra villkor, arbetsmiljö och möjlighet till en god livsbalans. Men vi går längre än så. Vår företagskultur präglas av respekt för varje person och dennes arbetsuppgifter samt delaktighet i verksamheten. Vi skapar också en annan mening i företagandet genom ett praktiskt och ekonomiskt samhällsengagemang. Exempelvis skänker vi tio procent av vår vinst till välgörenhet och tackar nej till klienter inom bl.a. vapen- och fossilindustrierna.

Vårt kontor ligger på Munkbron i Gamla stan med utmärkta kommunikationer i en vacker och historisk miljö. Inom ett stenkast ligger Högsta domstolen, Högsta förvaltningsdomstolen, Svea hovrätt och Kammarrätten i Stockholm.

Din ansökan
Skicka din ansökan till Matilda Englund, matilda.englund@kompassadvokat.se. Ansökan ska innehålla CV, personligt brev, studiebetyg och andra relevanta intyg. Vid frågor eller funderingar kan du antingen mejla Matilda eller ringa på +46 72 200 60 93. 

Skicka gärna din ansökan omgående, urval och intervjuer kommer att ske löpande. Tjänsterna kommer att tillsättas så snart det blir rätt matchning.