KOMPASS ADVOKAT SÖKER SENIOR BITRÄDANDE JURIST INOM FÖRSÄKRINGSRÄTT/FINANSIELL REGLERING

Har du ett stort intresse av försäkringsrätt och finansiell reglering? Vill du bredda dina kunskaper och utvecklas i en advokatroll? Vill du samtidigt arbeta på ett företag där du involveras i verksamheten och kan påverka både klientrelationer och din arbetssituation?

Då kan det här jobbet vara något för dig!

Om tjänsten

Tillsammans med dina kollegor ger du råd och praktiskt juridiskt stöd till våra svenska och internationella klienter inom försäkringsrätt och finansiell reglering/governance, kanske även andra närliggande områden där du har kompetens.

Du arbetar direkt med erfarna partners som både utmanar och stöttar dig.

Du kommer att arbeta med de största och mest välkända företagen inom branschen, och du kommer att ställas inför de viktigaste och mest komplicerade frågeställningarna.

Vi jobbar nära våra klienter och har även flera fasta uppdrag som inhyrda chefsjurister, bolagsjurister och inom dataskydd och compliance, vilket ger en unik möjlighet till praktisk erfarenhet och omväxling, nya perspektiv på juridiken och massor av kontakter.

Våra medarbetare är bland Sveriges mest kompetenta inom området, och många är flitigt anlitade som utbildare, föredragande och skribenter i de största branschsammanhangen i Sverige.

Lämplig bakgrund

Efter juristexamen har du minst fem års erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete inom försäkringsrätt och/eller finansiell reglering på advokatbyrå, konsultbyrå, försäkringsbolag, FI eller Justitiedepartementet (erfarenhet från advokatbyrå är särskilt meriterande).

Det är också meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med dataskydd, compliance och/eller att motverka penningtvätt och finansiering av terrorism (och finansiell brottslighet i bred bemärkelse).

För att lyckas i rollen tror vi att du är prestigelös och engagerad, driven, analytisk och strukturerad. Du är ansvarsfull, håller hög kvalitet på ditt arbete och har god förmåga att skapa nya kontakter och bygga långsiktiga relationer.

Vad erbjuder vi

– Goda villkor med bland annat tjänstepension motsvarande ITP och maximalt friskvårdsbidrag.

– Goda arbetsförhållanden med 40 timmars arbetsvecka och oreglerad arbetstid.

– Möjlighet till hemarbete.

– Egen fortbildningsbudget.

– Transparenta kriterier för framtida partnerskap.

– Värderingsstyrd verksamhet, bland annat skänker vi 10% av vår vinst till hjälporganisationer som vi väljer tillsammans. Vi arbetar aktivt med hållbarhet och tackar nej till uppdrag från exempelvis fossilindustri. Yrkesetik och integritet står högt hos oss.

– Modernt och mysigt kontor i historisk miljö i Gamla stan, nära alla kommunikationer.

– AW varje månad. Konferens några gånger om året. Gemensamma friskvårdsaktiviteter. En naprapat/massör kommer till oss varannan vecka, som är kostnadsfritt för de anställda.

Om företaget

Kompass Advokat grundades 2006 och har i nuläget tolv medarbetare. Vi är en arbetsplats med engagerade och kunniga jurister och det är viktigt för oss att alla ska trivas hos oss. Hos oss förenas den stora byråns kompetens och förmåga med den mindre byråns korta beslutsvägar och prestigelöshet. Vår kultur präglas av delaktighet, balans mellan arbete och privatliv, arbetsglädje och stolthet över vad vi åstadkommer som jurister och företag.

Inom försäkringsrätt är Kompass Advokat en av Sveriges mest välkända och eftertraktade juridiska rådgivare. Vi har spetskompetens inom hela området, inklusive regulatorisk försäkringsrätt, compliance, avtal/produkter, skador/tvister och hållbarhetsfrågor.

Vi rankas av det internationellt välkända rankningsinstitutet Legal500 inom både försäkring och dataskydd. Gå gärna in och läs våra klienters omdömen. Ett klient har uttalat sig så här: ‘A law firm with a familiar atmosphere with a genuine team and individuals that are very nice to work with. The team at Kompass Advokat have very good skills in this specific legal area and are highly synced with the need of the client. They are able to give a high standard of legal counselling along the way from junior to more senior and partner levels.’

Från och med 2024 rankas vi även av Chambers & Partners inom försäkring.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Kompass Advokat med SJR Executive Search. För mer information är du välkommen att kontakta Seniorkonsult Anders Dareholt på 070-471 59 09. eller Researchkonsult William Lindbom på 073-383 55 99. Urval och intervjuer sker löpande så vänta inte med din ansökan. Alla ansökningar och kontakter hanteras konfidentiellt.

Varmt välkommen med din ansökan!

För fler nyheter, följ oss på Linkedin

Rekommenderade artiklar