Studerar du på juristprogrammet och har det blivit dags att skriva uppsats? Om du är intresserad av försäkringsrätt eller dataskydd har du möjlighet att hos Kompass Advokat få en inblick i hur arbetet inom dessa rättsområden går till i praktiken.

Kompass Advokat arbetar med klienter som dagligen tillämpar regelverken inom dessa rättsområden och vår rådgivning omfattar de mest komplexa frågeställningarna inom respektive område. En uppsatspraktik hos oss ger en god inblick i aktuella frågor och den praktiska vardagen på en advokatbyrå. 

Medarbetarna hos Kompass Advokat har bakgrund från bl.a. bolag i branschen, domstol och myndigheter och kan och vill hjälpa studenter i deras uppsatsarbete. Du har möjlighet att välja om du vill inrikta praktiken särskilt mot försäkringsrätt eller mot dataskydd. Praktikperioden är på heltid eller 80 % och varar under 8-10 veckor på höst- eller vårtermin. Välkommen med din ansökan! 

Ansökan
Praktiken ska vara kombinerad med uppsatsskrivande och du ska ha genomfört samtliga obligatoriska kurser på juristprogrammet.

Vi ser fram emot din ansökan och vill att den ska bestå av:
– CV
– Personligt brev där du berättar varför du vill göra praktik hos oss, vilken praktikperiod din ansökan avser och om din praktik ska vara inriktad mot försäkringsrätt eller dataskydd
– Kopia av studieutdrag/betyg från juristutbildningen

Skicka din ansökan till Artur Ogelid, artur.ogelid@kompassadvokat.se. Vid frågor eller funderingar kan du antingen maila Artur eller ringa på +46 763 13 21 96.

Praktikuppgifter
Arbetsuppgifterna som praktikant motsvarar till stor del de uppgifter som nyanställda jurister utför hos oss. Du får bl.a. genomföra rättsutredningar och delta i möten med klienter och vara med och utforma de råd vi ger våra klienter. Vi tror att du därigenom kommer få ökade möjligheter att se hur din uppsats kan bidra till rättsutvecklingen, samtidigt som du utvecklar din förmåga att omsätta dina kunskaper i praktiken inom antingen försäkringsrätt eller dataskydd. 

Om Kompass Advokat
Kompass Advokat grundades 2006 och har i nuläget sju medarbetare. Vi är en arbetsplats med engagerade och kunniga medarbetare och det är viktigt för oss att alla ska trivas hos oss. Hos oss förenas den stora byråns kompetens och förmåga med den mindre byråns trivsamhet och delaktighet. 

Vår företagskultur präglas av respekt för varje person och dennes arbetsuppgifter samt delaktighet i verksamheten. Vi skapar också en annan mening i företagandet genom ett praktiskt och ekonomiskt samhällsengagemang. Exempelvis skänker vi tio procent av vår vinst till välgörenhet.

Vårt kontor ligger på Munkbron i Gamla stan, med utmärkta kommunikationer i en vacker och historisk miljö. Inom ett stenkast ligger Högsta domstolen, Högsta förvaltningsdomstolen, Svea hovrätt och Kammarrätten i Stockholm. Runt hörnet ligger också Riksdagsbiblioteket.