Jobbar du med dataskydd i en senior roll som dataskyddsombud eller på dataskyddsavdelning/privacy office? Vill du bredda dina kunskaper och utvecklas i en advokatroll? Vill du samtidigt arbeta på ett företag där du involveras i verksamheten och kan påverka både klientrelationer och din arbetssituation? 

Då kan det här jobbet vara något för dig! 

Om tjänsten 
Du kommer att arbeta med stora och välkända företag, t.ex. inom finansiell sektor, och du kommer att ställas inför de viktigaste och mest komplicerade frågeställningarna. 

Du arbetar direkt med erfarna partners som både utmanar och stöttar dig. 

Vi jobbar nära våra klienter och har även flera fasta uppdrag som extern DSO/DPO och som senior bolagsjurist inom dataskydd, vilket ger en unik möjlighet till praktisk erfarenhet och omväxling, nya perspektiv på juridiken och massor av kontakter. 

Våra medarbetare är bland Sveriges mest kompetenta inom området, och många är flitigt anlitade som utbildare, föredragande och skribenter. 

Lämplig bakgrund 
Efter juristexamen har du minst fem års erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete inom dataskydd på advokatbyrå, IMY, konsultbyrå eller bolagsinterna roller (erfarenhet från advokatbyrå och IMY är särskilt meriterande). 

Det är också meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med finansregulatoriska frågor, governance och säkerhetsskyddsrätt. 

För att lyckas i rollen tror vi att du är prestigelös och engagerad, driven, analytisk och strukturerad. Du är ansvarsfull, håller hög kvalitet på ditt arbete och har god förmåga att skapa nya kontakter och bygga långsiktiga relationer. 

Vad erbjuder vi 
– Goda villkor med bland annat tjänstepension motsvarande ITP och maximalt friskvårdsbidrag. 

– Bra arbetsmiljö, 40 timmars arbetsvecka och oreglerad arbetstid. 

– Möjlighet till hemarbete. 

– Egen fortbildningsbudget. 

– Transparenta kriterier för framtida partnerskap. 

– Värderingsstyrd verksamhet, bland annat skänker vi 10% av vår vinst till hjälporganisationer som vi väljer tillsammans. Vi arbetar aktivt med hållbarhet och tackar nej till uppdrag från exempelvis fossilindustri. Yrkesetik och integritet står högt hos oss. 

– Modernt och hemtrevligt kontor i historisk miljö i Gamla stan, nära alla kommunikationer. 

– AW varje månad. Konferens några gånger om året. Gemensamma friskvårdsaktiviteter. En naprapat/massör kommer till oss varannan vecka, som är kostnadsfritt för de anställda. 

Om företaget 
Kompass Advokat grundades 2006 och har i nuläget tretton medarbetare. Vi är en arbetsplats med engagerade och kunniga jurister och det är viktigt för oss att alla ska trivas hos oss. Hos oss förenas den stora byråns kompetens och förmåga med den mindre byråns korta beslutsvägar och prestigelöshet. Vår kultur präglas av delaktighet, balans mellan arbete och privatliv, arbetsglädje och stolthet över vad vi åstadkommer som jurister och företag. 

Vår kompetens inom dataskydd, informationssäkerhet och säkerhetsskyddsrätt är välkänd och eftertraktad. Vi har spetskompetens inom hela området och en av våra partners har arbetat aktivt med dataskyddsjuridik sedan nittiotalet. 

Vi rankas av det internationellt välkända rankningsinstitutet Legal500 inom både försäkring och dataskydd. Gå gärna in och läs våra klienters omdömen. En klient har uttalat sig så här: ‘A law firm with a familiar atmosphere with a genuine team and individuals that are very nice to work with. The team at Kompass Advokat have very good skills in this specific legal area and are highly synced with the need of the client. They are able to give a high standard of legal counselling along the way from junior to more senior and partner levels.’ 

Från och med 2024 rankas vi även av Chambers & Partners inom försäkring. 

Ansökan 
Skicka din ansökan med CV, personligt brev och examensbevis till office.support@kompassadvokat.se. Om du har frågor om tjänsten, kontakta gärna Anna Lööv, Managing partner, på anna.loov@kompassadvokat.se

Urval och intervjuer sker löpande så vänta inte med din ansökan. Alla ansökningar och kontakter hanteras konfidentiellt. 

Varmt välkommen med din ansökan!